Gelderse Gratis Museumdag

okt 24, 2009

Deze dag groeit ieder jaar voor wat betreft het aantal deelnemende musea. Hieruit blijkt dat de musea het initiatief van de Provincie Gelderland zeer waarderen. Het trekt veel publiek en vormt vaak ook een goede aanleiding leuke en spannende kinder- en gezinsactiviteiten te organiseren. Ook het Driels Museum deed mee aan deze dag. En niet alleen deze dag is bij ons GRATIS want iedereen mag gedurende het hele jaar GRATIS een bezoek brengen. Dit jaar was het centrale thema voor de hele provincie “Zet je zintuigen op scherp”. In ons museum was dat toegespitst op het heel brede onderwerp LUCHT. Gelukkig kwamen veel jonge bezoekers naar het museum met hun ouders en/of grootouders.

De werkgroep bestaande uit onze vier vrouwelijke vrijwilligers Maria – Bets – Gerrie en Ineke samen met Jan Menting hebben een prachtig programma met veel doeactiviteiten voor de kinderen georganiseerd. Aan de hand van een speurtocht door het museum ontdekten de kinderen verschillende betekenissen en gebruiken van het woord lucht. Hieronder een impressie van de speurtocht met behulp van een aantal foto’s gemaakt door onze vrijwilligers Bets en Hans.

 LUCHT

Wij sluiten af met woorden van dank aan:

Marta Lopez Vega die met haar vioolklas verschillende door het publiek zeer gewaardeerde voorstellingen gaf. De leerlingen kregen ieder een leuk aandenken aan dit optreden dat met groot enthousiasme werd gedaan.
Lisanne Smulders die aan de lopende band ware kunstwerkjes in allerlei vormen vervaardigde met lucht en ballonnen.
Wim van Oss die de kinderen op zijn eigen vertrouwde manier hielp hun vormen van “de lucht” en wolken op papier te krijgen.
Herman van der Heijden die met groot vakmanschap demonstreerde hoe je het ijzer kunt smeden als het heet is.
Henk Hooijmans die een authentieke veldsmidse voor deze dag aan onze smid ter beschikking stelde en Tonnie van Kessel die zorgde voor een paar kisten lekkere appels die konden worden uitgedeeld aan de kinderen.
Als laatste  ….. natuurlijk aan al onze vrijwilligers die hielpen deze dag tot een succes te maken.

Gedeputeerde John van Meeteren bracht namens de provincie Gelderland een bezoek aan deze dag en sprak woorden van lof voor het speelse en leerzame programma voor de kinderen.
Wethouder Gijsbert Smit vertegenwoordigde de gemeente Maasdriel op deze dag. Beide heren kregen het door ons museum uitgegeven boekwerk "Ach we meuge nie klage" (dat ook nog steeds bij ons te koop is) als aandenken mee naar huis.