Ontvangst Henk Egberts, 102 jaar

12 juli 2022

Dinsdagmiddag net na vier uur arriveerde jarige Henk Egberts met zijn dochter Hennie schoonzoon Hein en dochter Rina bij het Driels Museum. Voor zijn verjaardag hoefde Henk geen cadeaus maar hij zou graag nog eens naar plaatsen gaan die hem lief waren. Daaronder Driel en het museum. Er was een voor hem complete verassing dag georganiseerd. Hen k is inmiddels slecht ter been en zit in een rolstoel en zijn gehoor is slecht. Maar zijn geest is nog altijd even scherp als vijftig jaar geleden. Ze werden ontvangen door Theo van Wanrooij. Diverse oude bekenden van Henk waren aanwezig vanuit de kerk, verenigingen en zijn oude buurt. Hij kreeg diverse geschenkjes van de gasten.

Onder het genot van koffie en thee met gebak van de jarige werden vele verhalen opgehaald. Zijn stem klinkt nog als een klok en hij vertelde weer prachtige anekdotes. Alle aanwezigen zongen luid “Lang zal hij Leven” wat hem zichtbaar deugd deed. Om even na vijf uur vroeg hij wat de volgende verassing was. Met andere woorden het is hier lang zat geweest. De gasten namen afscheid en een van hen vroeg of hij ook nog even naar de kermis ging. Zijn gevatte en humoristische antwoord deed ons schudden van het lachen……”Daar loop ik nu alleen maar in de weg en een aantal zullen zeggen daar heb je die rotzak ook weer. Is die nog niet dood”. Voor ze vertrokken wilde Hen nog even een foto maken voor zijn oude huis. Toen de huidige bewoners hem ook kwamen feliciteren wilde hij uiteindelijk toch ook nog wel graag even binnen kijken.