Bezoek van burgemeestersechtpaar Boerma

29 januari 2009

Op een rustige vrijdagmiddag werden wij vereerd met het bezoek van mevrouw Ada Boerma-van Doorne, de burgemeester van Maasdriel, en haar echtgenoot aan ons museum. Hun bezoek was een hartelijke en informele gelegenheid, ontstaan uit een gesprek tijdens de nieuwjaarsreceptie op 5 januari. Bij die gelegenheid had mevrouw Boerma haar spijt geuit over het niet kunnen bijwonen van de opening van onze tentoonstelling "Religieus Erfgoed". Een spontane uitnodiging van één van onze vrijwilligers resulteerde in dit bijzondere bezoek.

Zo verwelkomden we die middag het echtpaar Boerma voor hun persoonlijke rondleiding. Bij aankomst werden ze hartelijk ontvangen door onze vrijwilligers en begon hun bezoek met een warm welkom en een informeel gesprek onder het genot van een kopje koffie. Tijdens deze ontmoeting wisselden we van gedachten over diverse aspecten van het behoud van ons geregistreerde museum, waarbij ook de samenwerking met de gemeente ter sprake kwam.

Een verrassend moment voor mevrouw Boerma was de overhandiging van een lijst waaruit bleek dat zij de vijfentwintigste officieel benoemde burgemeester van de gemeente Driel/Maasdriel is sinds 1810, een feit dat haar tot dan toe onbekend was. Het hoogtepunt van hun bezoek was de rondleiding door het museum, waarbij speciale aandacht uitging naar de fotogalerij van de burgemeesters sinds 1810.

Na een boeiende tweeënhalf uur vol enthousiasme en waardering voor onze collectie en de inzet van onze vrijwilligers, nam het echtpaar Boerma afscheid. Ze lieten ons achter met warme woorden van dank voor de gastvrije ontvangst, de openhartige gesprekken en de indrukwekkende rondleiding.