Drielse Vertellingen 2023

22 november 2023

Afgelopen vrijdagavond 17 november, was er de uitreiking van het eerste exemplaar van de Drielse Vertellingen 2023. De Drielse Vertellingen verschijnt een keer per jaar en staat boordevol met oude en jonge geschiedenis en foto’s uit Driel, Velddriel, Alem en Hoenzadriel.

Verder staat er een artikel in over de geschiedenis van de bibliotheek door Ton Vermeer. En een verhaal over de Drielse Coulissen, door Robert Goesten over het radioprogramma, destijds uitgezonden door RTM-radio en waar Robert jarenlang bekende gasten interviewde. Ook nog een verhaal door Erik van Herwijnen en Niels van Houten over de 5 maasveren die vroeger aanwezig waren bij Driel, binnen een bereik van 7 km, toen er nog geen brug over de maas lag. En een verhaal door Hans Piels over een onbekende “bekende “Drielenaar Frater MC Versteeg: hij schreef 100 jaar geleden vele (katholieke) kinderboeken en ontwikkelde een destijds moderne leesmethode, waarmee onze ouders en grootouders hebben leren lezen. Tot slot het verhaal van Niels van Houten over een kluizenares die zich, meer dan 450 jaar geleden, liet insluiten in een kluis, die aangebouwd was aan de oude kerk in Driel. Kortom er is weer genoeg te lezen en te zien, want ook dit jaar is het blad weer rijkelijk gevuld met foto’s.

Vanaf 18 november weer te koop op de volgende verkoopadressen:
Read shop Kerkdriel
De Rouw Electro Kerkdriel