Momenteel zijn wij gesloten

Drielse Vertellingen 2023

22 november 2023

Leestijd: minuten

Afgelopen vrijdagavond 17 november, was er de uitreiking van het eerste exemplaar van de Drielse Vertellingen 2023. De Drielse Vertellingen verschijnt een keer per jaar en staat boordevol met oude en jonge geschiedenis en foto’s uit Driel, Velddriel, Alem en Hoenzadriel.

Verder staat er een artikel in over de geschiedenis van de bibliotheek door Ton Vermeer. En een verhaal over de Drielse Coulissen, door Robert Goesten over het radioprogramma, destijds uitgezonden door RTM-radio en waar Robert jarenlang bekende gasten interviewde. Ook nog een verhaal door Erik van Herwijnen en Niels van Houten over de 5 maasveren die vroeger aanwezig waren bij Driel, binnen een bereik van 7 km, toen er nog geen brug over de maas lag. En een verhaal door Hans Piels over een onbekende “bekende “Drielenaar Frater MC Versteeg: hij schreef 100 jaar geleden vele (katholieke) kinderboeken en ontwikkelde een destijds moderne leesmethode, waarmee onze ouders en grootouders hebben leren lezen. Tot slot het verhaal van Niels van Houten over een kluizenares die zich, meer dan 450 jaar geleden, liet insluiten in een kluis, die aangebouwd was aan de oude kerk in Driel. Kortom er is weer genoeg te lezen en te zien, want ook dit jaar is het blad weer rijkelijk gevuld met foto’s.

Vanaf 18 november weer te koop op de volgende verkoopadressen:
Read shop Kerkdriel
De Rouw Electro Kerkdriel
&shop bij tankstation aan de Kerkstraat in Kerkdriel
Van Koolwijk bloemen en planten Velddriel
Gerard van Mook Meerenstraat 9 Alem
Driels Museum tijdens openingstijden

Bezoekadres

Volg ons ook op social media:

Ons museum is op de begane grond voor rolstoelers toegankelijk. We hebben helaas geen lift in ons gebouw zodat de bovenverdieping alleen per trap (vrij steil) bereikbaar is.

Openingstijden

  • Zondag: 14.00 uur – 17.00 uur
  • Maandag: 19.30 uur – 22.30 uur
Momenteel zijn wij gesloten

Geen openstelling in 2024 op:

Nieuwjaarsdag ma 1-1-2024
Carnaval op zo 11 en ma 12/2
Pasen 31 maart en 1 april
Pinksteren 19 en 20 mei
Kermis 13 – 16 juli
Kerstmis wo 25 en Do 26 december
Oudjaarsdag 31 december
Nieuwjaarsdag 1 januari 2025

© 2024 Driels Museum

| Met liefde gerealiseerd door Wijsneus Media

Privacy verklaring

Vriend worden

Wil je bijdragen aan het behoud van onze lokale geschiedenis en cultuur? Word dan Vriend van het Driels Museum! Met jouw jaarlijkse donatie help je ons bijzondere erfgoed te bewaren en te delen. Als dank ontvang je elk jaar de "Drielse Vertellingen" – een prachtig naslagwerk vol historische artikelen en verhalen over oud Maasdriel.