Momenteel zijn wij gesloten

Expositie schilderijen Mari van Beurden

4 juni 2023

Leestijd: minuten

Op zondag 4 juni 2023 gebeurde er iets bijzonders in het Driels Museum. Het was de dag waarop het museum de deuren opende voor de indrukwekkende schilderijenexpositie van de lokale kunstenaar Mari van Beurden. Deze bijzondere Drielenaar heeft een diepe passie voor kunst die al in zijn jeugdjaren wortel schoot en hem zijn hele leven niet meer heeft losgelaten.

Mari is een kunstenaar wiens hart wordt gedreven door een fascinatie voor kleuren. Hij heeft een uniek talent voor het verbeelden van de stille, serene dynamiek die overal in de wereld om ons heen aanwezig is. Over zijn eigen werk zegt hij: "Ik probeer de serene dynamiek die in stilte aanwezig is te verbeelden in kleur en ritme, waarbij een beweging van stroming en verstilling ontstaat. Schilderen is voor mij een meditatieve gebeurtenis. Intuïtief ontstaat zo een schilderij."

Elk van Mari's schilderijen is een weerspiegeling van deze gedachte. Zijn kunst nodigt uit tot reflectie en biedt de toeschouwer de kans om in een wereld van kleur en ritme te duiken, waar stilte en dynamiek hand in hand gaan.

Voor iedereen die benieuwd is naar de werken van deze bijzondere kunstenaar, is de expositie in het Driels Museum een absolute aanrader. Of je nu een doorgewinterde kunstliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig bent naar de unieke visie van Mari, je bent van harte welkom. De expositie is geopend op zondagmiddag tussen 14:00 uur en 17:00 uur en op maandagavond tussen 19:30 uur en 22:00 uur.

Kom naar het Driels Museum en laat je verrassen door de betoverende schilderijen van Mari van Beurden, waar kleur, ritme, stroming en verstilling samenkomen in een meditatieve dans van creativiteit.

Bezoekadres

Volg ons ook op social media:

Ons museum is op de begane grond voor rolstoelers toegankelijk. We hebben helaas geen lift in ons gebouw zodat de bovenverdieping alleen per trap (vrij steil) bereikbaar is.

Openingstijden

  • Zondag: 14.00 uur – 17.00 uur
  • Maandag: 19.30 uur – 22.30 uur
Momenteel zijn wij gesloten

Geen openstelling in 2024 op:

Nieuwjaarsdag ma 1-1-2024
Carnaval op zo 11 en ma 12/2
Pasen 31 maart en 1 april
Pinksteren 19 en 20 mei
Kermis 13 – 16 juli
Kerstmis wo 25 en Do 26 december
Oudjaarsdag 31 december
Nieuwjaarsdag 1 januari 2025

© 2024 Driels Museum

| Met liefde gerealiseerd door Wijsneus Media

Privacy verklaring

Vriend worden

Wil je bijdragen aan het behoud van onze lokale geschiedenis en cultuur? Word dan Vriend van het Driels Museum! Met jouw jaarlijkse donatie help je ons bijzondere erfgoed te bewaren en te delen. Als dank ontvang je elk jaar de "Drielse Vertellingen" – een prachtig naslagwerk vol historische artikelen en verhalen over oud Maasdriel.