Expositie “Uitgaan in Driel” geopend

26 mei 2024

De expositie 'Uitgaan in Driel, vanaf de jaren zestig tot en met de jaren negentig' is zondag 26 mei officieel geopend.

Hans Piels heette namens het Driels Museum de genodigden welkom en bedankte iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van deze expositie. Dat zijn met name Museum Tweestromenland in Beneden Leeuwen, dat een aantal borden met achtergrondinformatie schonk, en Bert de Leeuw. Bert is als voormalig diskjockey, zanger en uitbater van Café de Kroon, bij uitstek een kenner van het Drielse uitgaansleven. Hij was ook de motor van de werkgroep die de expositie heeft opgezet.

Bert legde uit dat de expositie is opgedeeld in vier decennia. Zijn bedoeling was dat de presentatie naast informatief, ook een beleving zou worden. Dat is dankzij een speciale toegang, gekleurde lampen, discobol en bar, absoluut gelukt.

Daarna gingen de genodigden, met Bert voorop, naar binnen om de officiële openingshandeling te verrichten: het doorknippen van het lint. Voordat Bert binnen mocht, moest hij echter nog zijn ID-kaart tonen aan een uitsmijter, die speciaal voor deze gelegenheid was ingeschakeld. Vervolgens konden ook de genodigden naar binnen om, onder het genot van een drankje, de fraai vormgegeven borden met veel informatie en talloze foto's van het Drielse uitgaansleven te bekijken.

De tentoonstelling duurt de hele zomer, de toegang is gratis.