Momenteel zijn wij gesloten

Expositie “Uitgaan in Driel” geopend

26 mei 2024

Leestijd: minuten

De expositie 'Uitgaan in Driel, vanaf de jaren zestig tot en met de jaren negentig' is zondag 26 mei officieel geopend.

Hans Piels heette namens het Driels Museum de genodigden welkom en bedankte iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van deze expositie. Dat zijn met name Museum Tweestromenland in Beneden Leeuwen, dat een aantal borden met achtergrondinformatie schonk, en Bert de Leeuw. Bert is als voormalig diskjockey, zanger en uitbater van Café de Kroon, bij uitstek een kenner van het Drielse uitgaansleven. Hij was ook de motor van de werkgroep die de expositie heeft opgezet.

Bert legde uit dat de expositie is opgedeeld in vier decennia. Zijn bedoeling was dat de presentatie naast informatief, ook een beleving zou worden. Dat is dankzij een speciale toegang, gekleurde lampen, discobol en bar, absoluut gelukt.

Daarna gingen de genodigden, met Bert voorop, naar binnen om de officiële openingshandeling te verrichten: het doorknippen van het lint. Voordat Bert binnen mocht, moest hij echter nog zijn ID-kaart tonen aan een uitsmijter, die speciaal voor deze gelegenheid was ingeschakeld. Vervolgens konden ook de genodigden naar binnen om, onder het genot van een drankje, de fraai vormgegeven borden met veel informatie en talloze foto's van het Drielse uitgaansleven te bekijken.

De tentoonstelling duurt de hele zomer, de toegang is gratis.

Bezoekadres

Volg ons ook op social media:

Ons museum is op de begane grond voor rolstoelers toegankelijk. We hebben helaas geen lift in ons gebouw zodat de bovenverdieping alleen per trap (vrij steil) bereikbaar is.

Openingstijden

  • Zondag: 14.00 uur – 17.00 uur
  • Maandag: 19.30 uur – 22.30 uur
Momenteel zijn wij gesloten

Geen openstelling in 2024 op:

Nieuwjaarsdag ma 1-1-2024
Carnaval op zo 11 en ma 12/2
Pasen 31 maart en 1 april
Pinksteren 19 en 20 mei
Kermis 13 – 16 juli
Kerstmis wo 25 en Do 26 december
Oudjaarsdag 31 december
Nieuwjaarsdag 1 januari 2025

© 2024 Driels Museum

| Met liefde gerealiseerd door Wijsneus Media

Privacy verklaring

Vriend worden

Wil je bijdragen aan het behoud van onze lokale geschiedenis en cultuur? Word dan Vriend van het Driels Museum! Met jouw jaarlijkse donatie help je ons bijzondere erfgoed te bewaren en te delen. Als dank ontvang je elk jaar de "Drielse Vertellingen" – een prachtig naslagwerk vol historische artikelen en verhalen over oud Maasdriel.