Momenteel zijn wij gesloten

Expositie Zwemvereniging officieel geopend

1 maart 2022

Leestijd: minuten

Afgelopen zondag, na diverse weken van uitstel, werd eindelijk de tentoonstelling van de historische Zwemvereniging Kerkdriel geopend. De ceremonie werd geleid door de gevierde kampioenen Tiny van Sebillen, Ton de Leeuw en Cees Koenders, in het gezelschap van een selecte groep genodigden, als gevolg van de huidige corona restricties.

Tiny, Ton en Cees hebben in de beginjaren van de Zwemvereniging Kerkdriel aanzienlijke successen behaald op het wereldtoneel. Ze droegen bij aan de roem van de vereniging door wereldkampioen te worden in het reddend zwemmen, een prestatie die nog steeds als een belangrijk stukje historie binnen de club wordt beschouwd.

Zwemvereniging Kerkdriel, opgericht in de vroege jaren van de twintigste eeuw, heeft een rijke geschiedenis en heeft zich altijd ingezet voor het bevorderen van de zwemsport en het aanmoedigen van jonge talenten. De club heeft door de jaren heen talrijke zwemkampioenen voortgebracht en blijft tot op de dag van vandaag een toonaangevende rol spelen in de zwemwereld.

De tentoonstelling, die een ode is aan de bijzondere prestaties en de lange en betekenisvolle geschiedenis van de vereniging, is vanaf nu open voor alle geïnteresseerden. We adviseren bezoekers om voorafgaand aan hun bezoek contact op te nemen via email zwemverenigingkerkdriel@xs4all.nl, om te voorkomen dat ze tevergeefs voor de deur van het museum staan als het te druk wordt. De tentoonstelling zal in principe gedurende 3 maanden te bezoeken zijn. Het belooft een fascinerende reis door de tijd te zijn, waarbij bezoekers de kans krijgen om de rijke geschiedenis van deze bijzondere zwemvereniging beter te leren kennen.

Bezoekadres

Volg ons ook op social media:

Ons museum is op de begane grond voor rolstoelers toegankelijk. We hebben helaas geen lift in ons gebouw zodat de bovenverdieping alleen per trap (vrij steil) bereikbaar is.

Openingstijden

  • Zondag: 14.00 uur – 17.00 uur
  • Maandag: 19.30 uur – 22.30 uur
Momenteel zijn wij gesloten

Geen openstelling in 2024 op:

Nieuwjaarsdag ma 1-1-2024
Carnaval op zo 11 en ma 12/2
Pasen 31 maart en 1 april
Pinksteren 19 en 20 mei
Kermis 13 – 16 juli
Kerstmis wo 25 en Do 26 december
Oudjaarsdag 31 december
Nieuwjaarsdag 1 januari 2025

© 2024 Driels Museum

| Met liefde gerealiseerd door Wijsneus Media

Privacy verklaring

Vriend worden

Wil je bijdragen aan het behoud van onze lokale geschiedenis en cultuur? Word dan Vriend van het Driels Museum! Met jouw jaarlijkse donatie help je ons bijzondere erfgoed te bewaren en te delen. Als dank ontvang je elk jaar de "Drielse Vertellingen" – een prachtig naslagwerk vol historische artikelen en verhalen over oud Maasdriel.