Momenteel zijn wij gesloten

Foto tentoonstellingen

16 February 2023

Leestijd: minuten

Tussen 14 januari en 3 april veranderen de streekmusea in Hedel, Zaltbommel en Kerkdriel in ware schatkamers van regionale geschiedenis. Elk museum biedt een unieke selectie van foto's uit hun eigen collectie, die naadloos aansluiten bij het prachtige verzamelalbum dat door de Historische Kring Bommelerwaard is samengesteld. Elk museum heeft zijn eigen verhaal te vertellen, en samen bieden ze een breed beeld van de rijke historie van de regio.

Maar dat is nog niet alles. Als onderdeel van een speciale actie, ontvang je bij elke aankoop van 10 euro bij Albert Heijn vier stickerfoto's voor in het boek. Deze stickerfoto's vormen een leuke en interactieve manier om meer te leren over de lokale geschiedenis. En voor degenen die hun collectie compleet willen maken, organiseren de musea in februari en maart ruilmiddagen en -avonden voor de AH-fotoplaatjes.

Deze unieke exposities zijn mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland, in het kader van het project #gelderseverhalen. De openingstijden van de musea zijn te vinden op hun respectievelijke websites. Een van de hoogtepunten is de ruilavond in het Driels Museum op maandagavond 6 maart, die vanaf 19:30 uur plaatsvindt.

De fototentoonstellingen in de drie musea zijn gratis te bezoeken, waardoor ze toegankelijk zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in de lokale geschiedenis. De expositie in het Historisch Museum Hedel is te zien van 14 januari tot en met 4 maart, het Museum Stadskasteel Zaltbommel heeft zijn tentoonstelling van 1 februari tot en met 1 maart, en het Driels Museum in Kerkdriel sluit de reeks af met een tentoonstelling van 20 februari tot en met 3 april.

Of je nu een doorgewinterde geschiedenisliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig bent naar de verhalen van je streek, deze drie tentoonstellingen bieden een unieke kans om de fascinerende geschiedenis van de Bommelerwaard te ontdekken.

Bezoekadres

Volg ons ook op social media:

Ons museum is op de begane grond voor rolstoelers toegankelijk. We hebben helaas geen lift in ons gebouw zodat de bovenverdieping alleen per trap (vrij steil) bereikbaar is.

Openingstijden

  • Zondag: 14.00 uur – 17.00 uur
  • Maandag: 19.30 uur – 22.30 uur
Momenteel zijn wij gesloten

Geen openstelling in 2024 op:

Nieuwjaarsdag ma 1-1-2024
Carnaval op zo 11 en ma 12/2
Pasen 31 maart en 1 april
Pinksteren 19 en 20 mei
Kermis 13 – 16 juli
Kerstmis wo 25 en Do 26 december
Oudjaarsdag 31 december
Nieuwjaarsdag 1 januari 2025

© 2024 Driels Museum

| Met liefde gerealiseerd door Wijsneus Media

Privacy verklaring

Vriend worden

Wil je bijdragen aan het behoud van onze lokale geschiedenis en cultuur? Word dan Vriend van het Driels Museum! Met jouw jaarlijkse donatie help je ons bijzondere erfgoed te bewaren en te delen. Als dank ontvang je elk jaar de "Drielse Vertellingen" – een prachtig naslagwerk vol historische artikelen en verhalen over oud Maasdriel.