Gratis Museumdag in Gelderland

21 oktober 2006

Deze dag in het Driels Museum mocht zich verheugen in een grote belangstelling. Gedeputeerde van Diessen van de Provincie Gelderland en burgemeester Mikkers van de gemeente Maasdriel waren enige tijd te gast in het museum. De kinderen konden in het museum hun lengte laten meten op een historische meetpaal.

Zowel de gedeputeerde al de burgemeester hebben een aantal kinderen de maat genomen en de gegevens vastgelegd op een “meetkaart” die mee naar huis mocht worden genomen. Voor alle kinderen waren er “oude” snoepjes waarvan gesmuld kon worden en ook was er ouderwetse “ranja” limonade.

Er konden diverse oude spelletjes worden gespeeld zoals domino, mikado en sjoelen.

Kindertheater ‘Plum&Puddingh’ speelde tijdens de Gratis Museumdag Gelderland in het Driels Museum twee keer de verrassende voorstelling ‘Onverwacht’..

Het publiek kon volop meedoen met de dansjes en genieten van poppenspel, jongleren en allerlei spannende ontwikkelingen. De voorstelling werden bijgewoond door een honderdtal kinderen met ouders en grootouders. De spanning was vaak van de gezichtjes af te lezen.