Momenteel zijn wij gesloten

Gratis Museumdag in Gelderland

21 oktober 2006

Leestijd: minuten

Deze dag in het Driels Museum mocht zich verheugen in een grote belangstelling. Gedeputeerde van Diessen van de Provincie Gelderland en burgemeester Mikkers van de gemeente Maasdriel waren enige tijd te gast in het museum. De kinderen konden in het museum hun lengte laten meten op een historische meetpaal.

Zowel de gedeputeerde al de burgemeester hebben een aantal kinderen de maat genomen en de gegevens vastgelegd op een “meetkaart” die mee naar huis mocht worden genomen. Voor alle kinderen waren er “oude” snoepjes waarvan gesmuld kon worden en ook was er ouderwetse “ranja” limonade.

Er konden diverse oude spelletjes worden gespeeld zoals domino, mikado en sjoelen.

Kindertheater ‘Plum&Puddingh’ speelde tijdens de Gratis Museumdag Gelderland in het Driels Museum twee keer de verrassende voorstelling ‘Onverwacht’..

Het publiek kon volop meedoen met de dansjes en genieten van poppenspel, jongleren en allerlei spannende ontwikkelingen. De voorstelling werden bijgewoond door een honderdtal kinderen met ouders en grootouders. De spanning was vaak van de gezichtjes af te lezen.

Bezoekadres

Volg ons ook op social media:

Ons museum is op de begane grond voor rolstoelers toegankelijk. We hebben helaas geen lift in ons gebouw zodat de bovenverdieping alleen per trap (vrij steil) bereikbaar is.

Openingstijden

  • Zondag: 14.00 uur – 17.00 uur
  • Maandag: 19.30 uur – 22.30 uur
Momenteel zijn wij gesloten

Geen openstelling in 2024 op:

Nieuwjaarsdag ma 1-1-2024
Carnaval op zo 11 en ma 12/2
Pasen 31 maart en 1 april
Pinksteren 19 en 20 mei
Kermis 13 – 16 juli
Kerstmis wo 25 en Do 26 december
Oudjaarsdag 31 december
Nieuwjaarsdag 1 januari 2025

© 2024 Driels Museum

| Met liefde gerealiseerd door Wijsneus Media

Privacy verklaring

Vriend worden

Wil je bijdragen aan het behoud van onze lokale geschiedenis en cultuur? Word dan Vriend van het Driels Museum! Met jouw jaarlijkse donatie help je ons bijzondere erfgoed te bewaren en te delen. Als dank ontvang je elk jaar de "Drielse Vertellingen" – een prachtig naslagwerk vol historische artikelen en verhalen over oud Maasdriel.