Momenteel zijn wij gesloten

Groepsontvangst seniorenvereniging ’t Verzetje Alem

2 juni 2022

Leestijd: minuten

Donderdagmiddag 2 juni waren we als vrijwilligers druk bezig met het zetten van koffie en thee toen de eerste gasten uit Alem al aankwamen bij het museum. Dat was rond één uur terwijl de ontvangst om half twee zou beginnen. Dus even aanpoten om op tijd alles klaar te hebben.

Het gezelschap werd ontvangen door Michel de Bruijn en Theo van Wanrooij. Onder het genot van een kop koffie of glas thee met cake hield Theo een inleidend praatje aan de hand van een bewerkte granaathuls die we in bezit kregen door familieleden van een overleden 100-jarige mevrouw Tante Nel uit Leimuiden. Net na de oorlog zijn mannen en vrouwen uit Woerden en Leimuiden naar hier gekomen om puin mee te ruimen en huishoudens weer op gang te helpen met manktracht en spullen. Als eerbetoon kennen we in Kerkdriel de Woerdensestraat en in Alem de Leimuidenstraat. De meeste gasten kenden die achtergrond niet. De granaathuls is indertijd door een inwoner van Maren bewerkt met een uitgeklopte afbeelding van de kerk in Maren. Als dank geschonken aan Nel bij haar vertrek uit Maren.

Na de koffie werd er in twee groepen begonnen aan een rondleiding in en om het museum. Met vele verhalen en anekdotes van beide gidsen. Zoals altijd vliegt de tijd en te vroeg naar de zin van de meeste gasten ging het gezelschap tegen kwart over drie naar hun volgende adres voor een verzetje. Beide vrijwilligers werden door het gezelschap uitvoerig bedankt voor de leuke ontspannen uurtjes die in het museum waren doorgebracht. Toch werd nog even tijd gevonden voor het maken van een groepsfoto.

Bezoekadres

Volg ons ook op social media:

Ons museum is op de begane grond voor rolstoelers toegankelijk. We hebben helaas geen lift in ons gebouw zodat de bovenverdieping alleen per trap (vrij steil) bereikbaar is.

Openingstijden

  • Zondag: 14.00 uur – 17.00 uur
  • Maandag: 19.30 uur – 22.30 uur
Momenteel zijn wij gesloten

Geen openstelling in 2024 op:

Nieuwjaarsdag ma 1-1-2024
Carnaval op zo 11 en ma 12/2
Pasen 31 maart en 1 april
Pinksteren 19 en 20 mei
Kermis 13 – 16 juli
Kerstmis wo 25 en Do 26 december
Oudjaarsdag 31 december
Nieuwjaarsdag 1 januari 2025

© 2024 Driels Museum

| Met liefde gerealiseerd door Wijsneus Media

Privacy verklaring

Vriend worden

Wil je bijdragen aan het behoud van onze lokale geschiedenis en cultuur? Word dan Vriend van het Driels Museum! Met jouw jaarlijkse donatie help je ons bijzondere erfgoed te bewaren en te delen. Als dank ontvang je elk jaar de "Drielse Vertellingen" – een prachtig naslagwerk vol historische artikelen en verhalen over oud Maasdriel.