Momenteel zijn wij gesloten

Groepsontvangst Tourist Info Bommelerwaard

23 mei 2022

Leestijd: minuten

Dinsdagmiddag 23 mei arriveerden om 14.00 uur zestien gastvrouwen en -heren van Tourist Info Bommelerwaard in ons museum.

Dit in het kader van hun werkbezoeken aan de locaties die zij zelf willen zien en waarover zij meer willen weten om aan klanten die bij hun aan de balie komen goed te kunnen informeren. Hun informatiepunt is gevestigd aan Markt 10 in Zaltbommel.

Het gezelschap werd door de vrijwilligers John van Bergenhenegouwen en Theo van Wanrooij ontvangen. Theo hield een kleine inleiding over het ontstaan en de geschiedenis van het Driels Museum. Vervolgens werd een rondleiding gegeven in de lokalen op de begane grond. Daarbij kwamen ook diverse verhalen en anekdotes voorbij. Vragen stellen kon uiteraard ook. Hierna werd de gasten koffie/thee met een plak cake aangeboden. Dat gebeurde tijdens het belijken op ons grote scherm van de dorpsfilm over Kerkdriel die Omroep Gelderland al een paar keer heeft uitgezonden.

Na een kwartiertje ging de rondleiding verder op de bovenverdieping en in de ruimte voor oude ambachten en beroepen. Om vier eer werden de gidsen uitvoerig bedankt onder applaus van de gasten. Liesbeth Kraay overhandigde beide heren een promotiepakket van Tourist Info Bommelerwaard. Verschillende deelnemers spraken persoonlijk hun dank uit aan John en Theo waarbij steeds werd gezegd dat men heel veel heeft opgestoken over ons museum en dat men zo’n mooie collectie eigenlijk niet had verwacht aan te treffen. Al met al voor beide partijen een fijne middag met alleen maar blije gezichten.

Bezoekadres

Volg ons ook op social media:

Ons museum is op de begane grond voor rolstoelers toegankelijk. We hebben helaas geen lift in ons gebouw zodat de bovenverdieping alleen per trap (vrij steil) bereikbaar is.

Openingstijden

  • Zondag: 14.00 uur – 17.00 uur
  • Maandag: 19.30 uur – 22.30 uur
Momenteel zijn wij gesloten

Geen openstelling in 2024 op:

Nieuwjaarsdag ma 1-1-2024
Carnaval op zo 11 en ma 12/2
Pasen 31 maart en 1 april
Pinksteren 19 en 20 mei
Kermis 13 – 16 juli
Kerstmis wo 25 en Do 26 december
Oudjaarsdag 31 december
Nieuwjaarsdag 1 januari 2025

© 2024 Driels Museum

| Met liefde gerealiseerd door Wijsneus Media

Privacy verklaring

Vriend worden

Wil je bijdragen aan het behoud van onze lokale geschiedenis en cultuur? Word dan Vriend van het Driels Museum! Met jouw jaarlijkse donatie help je ons bijzondere erfgoed te bewaren en te delen. Als dank ontvang je elk jaar de "Drielse Vertellingen" – een prachtig naslagwerk vol historische artikelen en verhalen over oud Maasdriel.