Momenteel zijn wij gesloten

Lezing motteburcht Velddriel

30 april 2019

Leestijd: minuten

Op een mooie dinsdagavond transformeerde ons museum in een levendig podium voor het delen van geschiedenis en kennis. We hadden een boeiende lezing georganiseerd over de fascinerende Motteburcht in Velddriel, een historische site die een venster biedt naar ons verleden. Jan Piels, een gewaardeerd lid van de Historische Kring Bommelerwaard en een toegewijde vrijwilliger van ons museum, had deze informatieve avond georganiseerd.

De lezing en bijbehorende presentatie werden vakkundig verzorgd door de heren Michiel de Graaf en Huib Jan van Oort, beiden autoriteiten op hun vakgebied. Bezoekers begonnen rond half acht 's avonds te arriveren in ons museum, waar ze hartelijk werden ontvangen met een warme kop koffie of thee, aangeboden door het museum zelf. De ruimte was gevuld met onze beschikbare stoelen, opgesteld voor ons nieuwe digibord waar de presentatie zou plaatsvinden.

De interesse was overweldigend en al snel bleek dat we niet genoeg zitplaatsen hadden voor alle aanwezigen. Gelukkig kwamen onze behulpzame buren te hulp, die stoelen en krukjes leenden zodat alle 46 bezoekers comfortabel konden zitten.

Jan Piels opende de avond door de bezoekers te verwelkomen en de sprekers te introduceren. Michiel de Graaf, de eerste spreker, nam ons mee op een reis door de tijd met zijn presentatie over de geschiedenis van de Motteburcht in Velddriel. Hij deelde zijn grondige research over deze historische site en de toekomstplannen die de gemeente Maasdriel heeft voor deze archeologische vindplaats.

Na een korte pauze, was het de beurt aan de archeoloog Huib Jan van Oort om het woord te nemen. Hij besprak de rijke historie, de impact van de oorlog, de archeologische studies, en het monument in aanbouw om de Motteburcht te herdenken.

De avond werd afgesloten met dankwoordjes van Jan Piels aan beide heren voor hun inzichtelijke en uitgebreide presentaties. Hij overhandigde hen namens de Historische Kring Bommelerwaard en ons museum een lekker flesje wijn als blijk van onze waardering.

Deze avond was niet alleen een kans om meer te leren over de Motteburcht in Velddriel, maar ook een prachtige gelegenheid om de gemeenschap samen te brengen en onze passie voor geschiedenis en cultuur te delen. We kijken uit naar vele meer van zulke inspirerende avonden in ons museum.

Bezoekadres

Volg ons ook op social media:

Ons museum is op de begane grond voor rolstoelers toegankelijk. We hebben helaas geen lift in ons gebouw zodat de bovenverdieping alleen per trap (vrij steil) bereikbaar is.

Openingstijden

  • Zondag: 14.00 uur – 17.00 uur
  • Maandag: 19.30 uur – 22.30 uur
Momenteel zijn wij gesloten

Geen openstelling in 2024 op:

Nieuwjaarsdag ma 1-1-2024
Carnaval op zo 11 en ma 12/2
Pasen 31 maart en 1 april
Pinksteren 19 en 20 mei
Kermis 13 – 16 juli
Kerstmis wo 25 en Do 26 december
Oudjaarsdag 31 december
Nieuwjaarsdag 1 januari 2025

© 2024 Driels Museum

| Met liefde gerealiseerd door Wijsneus Media

Privacy verklaring

Vriend worden

Wil je bijdragen aan het behoud van onze lokale geschiedenis en cultuur? Word dan Vriend van het Driels Museum! Met jouw jaarlijkse donatie help je ons bijzondere erfgoed te bewaren en te delen. Als dank ontvang je elk jaar de "Drielse Vertellingen" – een prachtig naslagwerk vol historische artikelen en verhalen over oud Maasdriel.