NL Doet 2023

13 maart 2023

Zaterdag 11 maart was een speciale dag voor het Driels Museum. Het was de dag van de jaarlijkse NL Doet actie, een dag waarop vrijwilligers uit alle hoeken samenkomen om hun tijd en energie te investeren in waardevolle projecten. In het Driels Museum was er een dynamische groep van vrijwilligers die klaar stond om aan de slag te gaan.

Deze toegewijde groep, gewapend met poetsdoeken, bezems en verfkwasten, was vastbesloten om het museum op te frissen en klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Met een duidelijk doel voor ogen, verdeelden ze de taken en gingen ze aan de slag. Er werd gepoetst, geveegd en ramen gezeemd tot elk hoekje en gaatje van het museum glansde van netheid.

Het gezellige keukentje van het museum onderging een kleine transformatie met een frisse laag verf, terwijl de trap werd voorzien van anti-slip strips voor extra veiligheid. Maar de energie van de vrijwilligers beperkte zich niet tot het interieur van het museum. Dankzij de gunstige weersomstandigheden konden ze ook buiten aan de slag.

Buiten werden de tegels zorgvuldig gelegd, bomen deskundig gesnoeid en de hoefstal kreeg een beschermende laag lijnolie. Het was een beeld van bedrijvigheid en samenwerking, waarbij elke vrijwilliger bijdroeg aan de verbetering en het onderhoud van het museum.

Ondanks de drukke agenda, werd er ook goed voor de vrijwilligers gezorgd. Tussendoor werden ze getrakteerd op heerlijke versnaperingen om hun energie op peil te houden en hun inzet te waarderen.

Al met al was het een zeer geslaagde dag, een perfecte illustratie van het spreekwoord "vele handen maken licht werk". Elk detail van de dag droeg bij aan het versterken van de band tussen de vrijwilligers en het museum, en het tonen van de kracht van gemeenschap en samenwerking.