Momenteel zijn wij gesloten

NL Doet 2023

13 maart 2023

Leestijd: minuten

Zaterdag 11 maart was een speciale dag voor het Driels Museum. Het was de dag van de jaarlijkse NL Doet actie, een dag waarop vrijwilligers uit alle hoeken samenkomen om hun tijd en energie te investeren in waardevolle projecten. In het Driels Museum was er een dynamische groep van vrijwilligers die klaar stond om aan de slag te gaan.

Deze toegewijde groep, gewapend met poetsdoeken, bezems en verfkwasten, was vastbesloten om het museum op te frissen en klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Met een duidelijk doel voor ogen, verdeelden ze de taken en gingen ze aan de slag. Er werd gepoetst, geveegd en ramen gezeemd tot elk hoekje en gaatje van het museum glansde van netheid.

Het gezellige keukentje van het museum onderging een kleine transformatie met een frisse laag verf, terwijl de trap werd voorzien van anti-slip strips voor extra veiligheid. Maar de energie van de vrijwilligers beperkte zich niet tot het interieur van het museum. Dankzij de gunstige weersomstandigheden konden ze ook buiten aan de slag.

Buiten werden de tegels zorgvuldig gelegd, bomen deskundig gesnoeid en de hoefstal kreeg een beschermende laag lijnolie. Het was een beeld van bedrijvigheid en samenwerking, waarbij elke vrijwilliger bijdroeg aan de verbetering en het onderhoud van het museum.

Ondanks de drukke agenda, werd er ook goed voor de vrijwilligers gezorgd. Tussendoor werden ze getrakteerd op heerlijke versnaperingen om hun energie op peil te houden en hun inzet te waarderen.

Al met al was het een zeer geslaagde dag, een perfecte illustratie van het spreekwoord "vele handen maken licht werk". Elk detail van de dag droeg bij aan het versterken van de band tussen de vrijwilligers en het museum, en het tonen van de kracht van gemeenschap en samenwerking.

Bezoekadres

Volg ons ook op social media:

Ons museum is op de begane grond voor rolstoelers toegankelijk. We hebben helaas geen lift in ons gebouw zodat de bovenverdieping alleen per trap (vrij steil) bereikbaar is.

Openingstijden

  • Zondag: 14.00 uur – 17.00 uur
  • Maandag: 19.30 uur – 22.30 uur
Momenteel zijn wij gesloten

Geen openstelling in 2024 op:

Nieuwjaarsdag ma 1-1-2024
Carnaval op zo 11 en ma 12/2
Pasen 31 maart en 1 april
Pinksteren 19 en 20 mei
Kermis 13 – 16 juli
Kerstmis wo 25 en Do 26 december
Oudjaarsdag 31 december
Nieuwjaarsdag 1 januari 2025

© 2024 Driels Museum

| Met liefde gerealiseerd door Wijsneus Media

Privacy verklaring

Vriend worden

Wil je bijdragen aan het behoud van onze lokale geschiedenis en cultuur? Word dan Vriend van het Driels Museum! Met jouw jaarlijkse donatie help je ons bijzondere erfgoed te bewaren en te delen. Als dank ontvang je elk jaar de "Drielse Vertellingen" – een prachtig naslagwerk vol historische artikelen en verhalen over oud Maasdriel.