Momenteel zijn wij gesloten

Ontvangst kleuters OBS Meidoorn

13 maart 2024

Leestijd: minuten

Woensdagmorgen net na negen uur arriveerde de eerste klas van 21 kleuters onder begeleiding van hun juf en een hulpmoeder. Zij werden op het plein ontvangen door Theo van Wanrooij – John van Bergenhenegouwen en Herman van der Heijden. Theo vertelde in het kort dat de kinderen nu bij en hele oude school op de speelplaats stonden. Vroeger moesten de kinderen als de bel in het torentje klonk netjes in twee rijen opstellen en dan nar binnen gaan. Dat gingen we dus nu ook doen. In de hal werden twee groepen gevormd. Theo ging met een groep naar onze winkel en huiskamer. De andere groep met John en Herman nar de burgemeesterskamer. In de winkel kregen de kinderen uitleg over allerlei dingen die ze zagen. Zoals niet verpakte suiker, meel, vermicelli (die ze spontaan als spaghetti benoemden) en nog veel meer. In de winkel stond ook een ouderwetse snoeppot gevuld met snoep. Theo vertelde dat het snoep nieuw was en geen honderd jaar oud en schudde de fles om op een blad die op tafel lag. Ze mochten er ieder twee pakken en dat was natuurlijk smullen geblazen. De andere groep werd in de burgemeesterskamer door John en Herman officieel de lengte gemeten met het ouderwetse toestel dat vroeger in het gemeentehuis daar ook voor werd gebruikt. Alle kinderen kregen een bewijs van meting dat door de juf werd ingevuld. Na een kwartiertje wisselden de groepen van plaats en kregen vervolgens hetzelfde programma voorgeschoteld. Na een half uur was de aandacht echt weg bij de kleintjes en werd als afscheid nog een foto gemaakt tussen de oude karren op het plein.
Om tien uur kwam de tweede groep kleuters aan bij het museum. Het hele protocol van de eerste klas werd ook door deze klas doorlopen. Ook daar een foto als afscheid. Juf Rianne bedankte de vrijwilligers voor de ontvangst en hun inzet.

Bezoekadres

Volg ons ook op social media:

Ons museum is op de begane grond voor rolstoelers toegankelijk. We hebben helaas geen lift in ons gebouw zodat de bovenverdieping alleen per trap (vrij steil) bereikbaar is.

Openingstijden

  • Zondag: 14.00 uur – 17.00 uur
  • Maandag: 19.30 uur – 22.30 uur
Momenteel zijn wij gesloten

Geen openstelling in 2024 op:

Nieuwjaarsdag ma 1-1-2024
Carnaval op zo 11 en ma 12/2
Pasen 31 maart en 1 april
Pinksteren 19 en 20 mei
Kermis 13 – 16 juli
Kerstmis wo 25 en Do 26 december
Oudjaarsdag 31 december
Nieuwjaarsdag 1 januari 2025

© 2024 Driels Museum

| Met liefde gerealiseerd door Wijsneus Media

Privacy verklaring

Vriend worden

Wil je bijdragen aan het behoud van onze lokale geschiedenis en cultuur? Word dan Vriend van het Driels Museum! Met jouw jaarlijkse donatie help je ons bijzondere erfgoed te bewaren en te delen. Als dank ontvang je elk jaar de "Drielse Vertellingen" – een prachtig naslagwerk vol historische artikelen en verhalen over oud Maasdriel.