Momenteel zijn wij gesloten

Opening expositie

29 oktober 2006

Leestijd: minuten

In de serie exposities over drielse ondernemers werd de tweede expositie geopend. Deze keer is Piet Verachtert in de schijnwerpers geplaatst. Deze drielse ondernemer begon direct na de tweede wereldoorlog in 1947 met een oude vrachtwagen en een zelfgebouwde graafinstallatie met het winnen van zand. Daaraan was tijdens de wederopbouw van ons land grote behoefte en met zijn ondernemersgeest en zakeninstinct dook Piet in dit gat in de markt. Door praktijkervaringen ingegeven en strevend naar onafhankelijkheid van andere bedrijven zette hij een aantal ondernemingen in de markt. Zoals een aannemingsbedrijf in grond- weg- en waterbouw, verhuur en reparatie van draglines, een scheepswerf, een stanzmessenfabriek, en een constructiebedrijf voor uitrustingsstukken van grondverzet- en graafmachines. Al doende werd hij een grote werkgever die aan honderden mensen uit Kerkdriel, de Bommelerwaard en het land van Maas en Waal brood op de plank verschafte. Op de expositie zijn vele oude foto’s uit de begintijd van de bedrijven te zien. Uit oud filmmateriaal is een DVD samengesteld die tijdens de openingsuren te zien is. En groot aantal genodigden, familie, werknemers en oud werknemers waren aanwezig bij de opening van de expositie. Twee kleinzoons van Piet Verachtert, Mark en de naar opa vernoemde Pieter, verrichtten de openingshandeling. Zij verwijderden in de hal van het museum een bedrijfsvlag van een kolom waarop een levensgrote foto van de ondernemer is aangebracht. Onderstaande foto geeft een beeld van die openingshandeling.

Bezoekadres

Volg ons ook op social media:

Ons museum is op de begane grond voor rolstoelers toegankelijk. We hebben helaas geen lift in ons gebouw zodat de bovenverdieping alleen per trap (vrij steil) bereikbaar is.

Openingstijden

  • Zondag: 14.00 uur – 17.00 uur
  • Maandag: 19.30 uur – 22.30 uur
Momenteel zijn wij gesloten

Geen openstelling in 2024 op:

Nieuwjaarsdag ma 1-1-2024
Carnaval op zo 11 en ma 12/2
Pasen 31 maart en 1 april
Pinksteren 19 en 20 mei
Kermis 13 – 16 juli
Kerstmis wo 25 en Do 26 december
Oudjaarsdag 31 december
Nieuwjaarsdag 1 januari 2025

© 2024 Driels Museum

| Met liefde gerealiseerd door Wijsneus Media

Privacy verklaring

Vriend worden

Wil je bijdragen aan het behoud van onze lokale geschiedenis en cultuur? Word dan Vriend van het Driels Museum! Met jouw jaarlijkse donatie help je ons bijzondere erfgoed te bewaren en te delen. Als dank ontvang je elk jaar de "Drielse Vertellingen" – een prachtig naslagwerk vol historische artikelen en verhalen over oud Maasdriel.