Presentatie boek “De Kaartclub”

29 april 2006

In december 1939 bereidde ook de bevolking van Kerkdriel zich voor op Kerstmis. Niemand wist dat het voorlopig het laatste kerstfeest in vredestijd zou worden en zowel de dominee als de pastoor predikten vrede voor Nederland en de rest van Europa. Kerkdriel telde destijds ongeveer 1900 inwoners. Het werd omringd door boomgaarden en grasland aan de ene kant en de dijken en uiterwaarden aan de andere. De boerenstand was rijk vertegenwoordigd in de plaatselijke economie. De kleine boeren werkten er noodgedwongen vaak als fabrieksarbeider bij of maakten thuis manden voor de paar mandenfabriekjes die het dorp rijk was. Het overgrote deel van de Kerkdrielse bevolking was Rooms-Katholiek. Kerkdriel maakte eind jaren dertig van de twintigste eeuw deel uit van de gemeente Driel waaronder ook de dorpen Velddriel en Hoenzadriel vielen.

Deze achtergrond vormt het decor van deze indringende oorlogsroman van Robert Goesten. ‘De Kaartclub’ is zijn debuut.

‘De Kaartclub’ verhaalt over een verzetsgroep van vijf mannen die regelmatig bijeen komen om verzetsacties voor te bereiden en uit te voeren. Een fatale liefde en een gedurfd moordcomplot leiden uiteindelijk tot een verrassende ontknoping.

Bezetting, verzet, romantiek en verraad vormen het fundament van de gebeurtenissen in dit boek.

Robert Goesten (1961), is geboren en getogen in Kerkdriel en is in het dagelijks leven vormgever en ontwerper van gebouwen. Hij woont een groot deel van het jaar in Michigan, U.S.A.

Op zaterdag 29 april zal in ons museum het door Robert Goesten geschreven boek De Kaartclub worden gepresteerd. Dit zal gebeuren in het bijzijn van zijn vrouw, familie, uitgever, vrienden en genodigden. Het Driels Museum is blij dat Robert - als ERELID en nog steeds vrijwilliger – deze hem zeer vertrouwde omgeving heeft gekozen voor dit spannende moment in zijn leven.