Momenteel zijn wij gesloten

Verslag lezing : Geschiedenis Alem

20 juni 2022

Leestijd: minuten

In de avond van 20-06, om precies 20:00 uur, vond er een bijzondere gebeurtenis plaats in de expositieruimte van het Driels Museum. Twee gerespecteerde sprekers, Jan van Kessel en Gerard van Mook, presenteerden een fascinerende lezing over de historie van Alem. De reactie op de aankondiging van deze lezing was zeer positief, met een totaal van 36 belangstellenden die op deze avond aanwezig waren. De sfeer was levendig en bruisend, een sfeer die getuigde van een gemeenschap die graag meer wilde leren over haar verleden.

In het eerste deel van de avond nam Jan van Kessel het woord. Hij vertelde over de oorsprong van Alem en hoe het zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld. Een bijzonder deel van zijn lezing was gewijd aan de legende van de Heilige Odrada, een geliefd onderwerp onder de lokale bevolking.

Na een korte pauze, waarin de gasten de gelegenheid hadden om met elkaar te praten en hun gedachten over het eerste deel van de lezing te delen, was het aan Gerard van Mook om het podium te betreden. Gerard's focus lag meer op de recentere geschiedenis, met name de gebeurtenissen en anekdotes uit de laatste 100 jaar. Zijn verhalen werden versterkt door prachtige foto's, die de woorden die hij sprak tot leven brachten.

Het was een avond vol boeiende vertellingen en interessante inzichten. De lezingen van Jan van Kessel en Gerard van Mook hielden het publiek in hun greep en boden een dieper begrip van de geschiedenis van Alem. De avond was succesvol, niet in de laatste plaats dankzij de inzet van de vele vrijwilligers en bestuursleden van het Driels Museum.

Als blijk van waardering voor hun waardevolle bijdragen, ontvingen zowel Jan van Kessel als Gerard van Mook na afloop een fles Drielse likeur.

We willen ook alle eigenaren bedanken die belangeloos hun miniaturen beschikbaar hebben gesteld voor deze onvergetelijke avond. Het is door hun vrijgevigheid dat evenementen zoals deze mogelijk zijn.

Bezoekadres

Volg ons ook op social media:

Ons museum is op de begane grond voor rolstoelers toegankelijk. We hebben helaas geen lift in ons gebouw zodat de bovenverdieping alleen per trap (vrij steil) bereikbaar is.

Openingstijden

  • Zondag: 14.00 uur – 17.00 uur
  • Maandag: 19.30 uur – 22.30 uur
Momenteel zijn wij gesloten

Geen openstelling in 2024 op:

Nieuwjaarsdag ma 1-1-2024
Carnaval op zo 11 en ma 12/2
Pasen 31 maart en 1 april
Pinksteren 19 en 20 mei
Kermis 13 – 16 juli
Kerstmis wo 25 en Do 26 december
Oudjaarsdag 31 december
Nieuwjaarsdag 1 januari 2025

© 2024 Driels Museum

| Met liefde gerealiseerd door Wijsneus Media

Privacy verklaring

Vriend worden

Wil je bijdragen aan het behoud van onze lokale geschiedenis en cultuur? Word dan Vriend van het Driels Museum! Met jouw jaarlijkse donatie help je ons bijzondere erfgoed te bewaren en te delen. Als dank ontvang je elk jaar de "Drielse Vertellingen" – een prachtig naslagwerk vol historische artikelen en verhalen over oud Maasdriel.