Momenteel zijn wij gesloten

Wees welkom

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.16″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.16″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.16″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text admin_label=”Tekst voor het nieuws” _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”]

Zondag 23 september opend het Driels Museum na een maand sluiting vanwege corona weer de deuren. Kom weer een kijkje nemen in bij ons want in de achterliggende maanden hebben de vrijwilligers niet stil gezeten want de entree en hal zijn op de schop gegaan. Er is nu een flinke ruimte in de hal gecreëerd door de vliegtuigmotor te verplaatsen en vitrines te verwijderen. Aan een nieuwe permanente opstelling voor de motteburcht wordt nog gewerkt in samenwerking met de heer Michiel de Graaf die nauw betrokken is bij de opgravingen in de Duitse Weistraat en het onderzoek van de gevonden materialen. Een houten paal die ongeveer achthonderd jaar geleden diende als fundering voor de loopbrug van de burcht heeft al een definitieve plaats in de hal gekregen.
In de afgelopen maanden is die paal door de vrijwilligers geconserveerd om te kunnen behouden voor de toekomst.

Ook kunt u dan meteen het kersverse exemplaar van de “Drielse Vertellingen” komen halen! Deze is vanaf 22 november weer verkrijgbaar! Boordevol verhalen uit de oude gemeente Maasdriel! Een leuk cadeau voor Sinterklaas of onder de kerstboom. Ook verkrijgbaar bij Readshop Kerkdriel, De &-Shop Kerkdriel, Electroworld de Rouw en Berrie’s Frietrestaurant!

Wacht niet te lang want op=op!

[/et_pb_text][et_pb_video src=”https://www.youtube.com/watch?v=qEuWIJueBaQ&feature=youtu.be” _builder_version=”4.16″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_video][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

  Comments are closed

  Bezoekadres

  Volg ons ook op social media:

  Ons museum is op de begane grond voor rolstoelers toegankelijk. We hebben helaas geen lift in ons gebouw zodat de bovenverdieping alleen per trap (vrij steil) bereikbaar is.

  Openingstijden

  • Zondag: 14.00 uur – 17.00 uur
  • Maandag: 19.30 uur – 22.30 uur
  Momenteel zijn wij gesloten

  Geen openstelling in 2024 op:

  Nieuwjaarsdag ma 1-1-2024
  Carnaval op zo 11 en ma 12/2
  Pasen 31 maart en 1 april
  Pinksteren 19 en 20 mei
  Kermis 13 – 16 juli
  Kerstmis wo 25 en Do 26 december
  Oudjaarsdag 31 december
  Nieuwjaarsdag 1 januari 2025

  © 2024 Driels Museum

  | Met liefde gerealiseerd door Wijsneus Media

  Privacy verklaring

  Vriend worden

  Wil je bijdragen aan het behoud van onze lokale geschiedenis en cultuur? Word dan Vriend van het Driels Museum! Met jouw jaarlijkse donatie help je ons bijzondere erfgoed te bewaren en te delen. Als dank ontvang je elk jaar de "Drielse Vertellingen" – een prachtig naslagwerk vol historische artikelen en verhalen over oud Maasdriel.