Groepsontvangst Tourist Info Bommelerwaard

mei 23, 2022

Dinsdagmiddag 23 mei arriveerden om 14.00 uur zestien gastvrouwen en -heren van Tourist Info Bommelerwaard in ons museum.

Dit in het kader van hun werkbezoeken aan de locaties die zij zelf willen zien en waarover zij meer willen weten om aan klanten die bij hun aan de balie komen goed te kunnen informeren. Hun informatiepunt is gevestigd aan Markt 10 in Zaltbommel.

Het gezelschap werd door de vrijwilligers John van Bergenhenegouwen en Theo van Wanrooij ontvangen. Theo hield een kleine inleiding over het ontstaan en de geschiedenis van het Driels Museum. Vervolgens werd een rondleiding gegeven in de lokalen op de begane grond. Daarbij kwamen ook diverse verhalen en anekdotes voorbij. Vragen stellen kon uiteraard ook. Hierna werd de gasten koffie/thee met een plak cake aangeboden. Dat gebeurde tijdens het belijken op ons grote scherm van de dorpsfilm over Kerkdriel die Omroep Gelderland al een paar keer heeft uitgezonden. Na een kwartiertje ging de rondleiding verder op de bovenverdieping en in de ruimte voor oude ambachten en beroepen. Om vier eer werden de gidsen uitvoerig bedankt onder applaus van de gasten. Liesbeth Kraay overhandigde beide heren een promotiepakket van Tourist Info Bommelerwaard. Verschillende deelnemers spraken persoonlijk hun dank uit aan John en Theo waarbij steeds werd gezegd dat men heel veel heeft opgestoken over ons museum en dat men zo’n mooie collectie eigenlijk niet had verwacht aan te treffen. Al met al voor beide partijen een fijne middag met alleen maar blije gezichten.