Momenteel zijn wij gesloten

Driels Museum informatie

Ons museum is op de begane grond voor rolstoelers toegankelijk. We hebben helaas geen lift in ons gebouw zodat de bovenverdieping alleen per trap (vrij steil) bereikbaar is.
Gratis toegang
Iedereen is van harte welkom om ons museum te bezoeken, en we zijn blij te kunnen melden dat de toegang geheel gratis is. Om ons te helpen met het onderhoud van de collecties en het voortzetten van onze educatieve programma's, stellen we een vrijwillige bijdrage zeer op prijs. Jouw steun helpt ons om kunst en cultuur levend en toegankelijk te houden voor iedereen. Voel je vrij om bij te dragen op een manier die voor jou past en word onderdeel van onze gemeenschap die cultuur en erfgoed koestert.
Rondleidingen
Ons museum biedt rondleidingen aan die geleid worden door enthousiaste vrijwilligers, beschikbaar op aanvraag. Voor diegenen die interesse hebben in een exclusievere ervaring, zoals groepsrondleidingen buiten reguliere openingstijden, bieden we de mogelijkheid deze op afspraak te organiseren. Deze speciale rondleidingen zijn tegen een kleine vergoeding beschikbaar en kunnen worden geboekt door contact op te nemen via e-mail of telefonisch. Dit is een uitstekende kans om het museum op een unieke manier te ervaren, begeleid door kenners die graag hun passie en kennis delen.
Prenten en vertellingen
In ons museum vindt u een fascinerende collectie van de Drielse Vertellingen, samen met een selectie van boeken en prenten die te koop zijn. Deze items bieden een diepe duik in de rijke geschiedenis en cultuur van de regio. Of u nu op zoek bent naar iets bijzonders om uw eigen boekenplank te verrijken of een uniek cadeau zoekt voor een liefhebber van geschiedenis of kunst, onze zorgvuldig geselecteerde publicaties en prenten bieden voor ieder wat wils. Bezoek ons en ontdek deze exclusieve items die u nergens anders zult vinden, een ware schat aan kennis en schoonheid, direct beschikbaar voor aanschaf in het hart van ons museum.

Contactgegevens Driels Museum

Ons museum is een door de belastingdienst erkende instelling. Daardoor zijn giften en donaties aan ons museum voor de aangiften inkomsten- en vennootschapsbelasting aftrekbaar. Uiteraard onder de door de belastingdienst gestelde regels en voorwaarden. Om aan onze verplichtingen tegenover de belastingdienst te voldoen geven wij u onderstaand de relevante informatie.

Naam: Stichting Driels Museum
Bankrekening: NL 63 RABO 0125197403
Fiscaal nummer: 0087 05 094

Klik hier voor ons Beleidsplan 2023-2027

Beloningsbeleid: de stichting kent geen leden maar bestaat uitsluitend uit vrijwilligers welke geen geldelijke bijdragen leveren. Ook het stichtingsbestuur bestaat uit vrijwilligers. Geen der vrijwilligers ontvangt enige vorm van vergoeding.

Doelstelling: de stichting heeft ten doel bekendheid te geven aan de geschiedenis van de “oude” gemeente Maasdriel door het bijeenbrengen, verzamelen en tentoonstellen van objecten, foto’s en documenten in een speciaal daarvoor in stand gehouden museum; door het (doen) geven van voorlichting over deze objecten, foto’s en documenten en al hetgeen in de ruimste zin daarmede verband houdt.

Museumregister: ons museum heeft sinds 2007 het keurmerk “Geregistreerd Museum”. Een erkenning door de stichting Museumregister Nederland. Als u wilt weten wat dit allemaal inhoudt dan kunt desgewenst een informatieblad hierover inzien door te klikken op de link Informatieblad Geregistreerde Musea.pdf

Het dagelijks bestuur van het Driels Museum bestaat uit:

Voorzitter – Ansfried Goesten
Secretaris – John van Bergenhenegouwen
Penningmeester – Charles Stello

Financiele verantwoording:

Jaarverslag 2022
Jaarverslag 2023

 

Bezoekadres

Volg ons ook op social media:

Ons museum is op de begane grond voor rolstoelers toegankelijk. We hebben helaas geen lift in ons gebouw zodat de bovenverdieping alleen per trap (vrij steil) bereikbaar is.

Openingstijden

  • Zondag: 14.00 uur – 17.00 uur
  • Maandag: 19.30 uur – 22.30 uur
Momenteel zijn wij gesloten

Geen openstelling in 2024 op:

Nieuwjaarsdag ma 1-1-2024
Carnaval op zo 11 en ma 12/2
Pasen 31 maart en 1 april
Pinksteren 19 en 20 mei
Kermis 13 – 16 juli
Kerstmis wo 25 en Do 26 december
Oudjaarsdag 31 december
Nieuwjaarsdag 1 januari 2025

© 2024 Driels Museum

| Met liefde gerealiseerd door Wijsneus Media

Privacy verklaring

Vriend worden

Wil je bijdragen aan het behoud van onze lokale geschiedenis en cultuur? Word dan Vriend van het Driels Museum! Met jouw jaarlijkse donatie help je ons bijzondere erfgoed te bewaren en te delen. Als dank ontvang je elk jaar de "Drielse Vertellingen" – een prachtig naslagwerk vol historische artikelen en verhalen over oud Maasdriel.