Momenteel zijn wij gesloten

Drielse Vertellingen

Elk jaar in november wordt de rijke geschiedenis van Maasdriel tot leven gebracht door de Drielse Vertellingen. Deze jaarlijkse uitgave staat boordevol boeiende historische verhalen, die bijdragen aan het behoud van het culturele erfgoed van deze prachtige gemeente.

Wat zijn de Drielse Vertellingen?

De Drielse Vertellingen zijn een bundel van fascinerende vertellingen en herinneringen, samengesteld door lokale historici en enthousiaste inwoners. Deze unieke collectie biedt een diepgaande kijk op de geschiedenis van oud Maasdriel en helpt inwoners en geïnteresseerden de wortels en tradities van de regio te begrijpen en waarderen.

Bijdragen van Lokale Historici en Inwoners

Wat de Drielse Vertellingen echt bijzonder maakt, zijn de bijdragen van lokale historici en enthousiaste inwoners. Hun passie en kennis zorgen ervoor dat elke vertelling tot leven komt, waardoor lezers zich kunnen onderdompelen in de rijke geschiedenis van Maasdriel. Van persoonlijke anekdotes tot gedetailleerde historische analyses, de bijdragen zijn divers en meeslepend.

Fascinerende Vertellingen en Herinneringen

De verhalen in de Drielse Vertellingen variëren van persoonlijke herinneringen aan belangrijke gebeurtenissen tot diepgaande studies van historische figuren en locaties. Elk verhaal biedt een uniek perspectief en draagt bij aan een breder begrip van de geschiedenis van Maasdriel.

Ervaar de Geschiedenis op een Unieke Manier

Door de Drielse Vertellingen kunnen lezers de geschiedenis van Maasdriel op een unieke en meeslepende manier ervaren. Of je nu een inwoner bent die meer wil weten over je eigen stad of een bezoeker die geïnteresseerd is in de lokale geschiedenis, deze jaarlijkse uitgave biedt voor ieder wat wils.

Jaarlijkse Uitgave in November

De Drielse Vertellingen worden elk jaar in november uitgebracht, net op tijd voor de feestdagen. Het is een perfect cadeau voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en cultuur, en het biedt een prachtige manier om de wintermaanden door te brengen met het lezen van boeiende verhalen.

25 mei 2024

40 jaar Drielse Vertellingen

Bezoekadres

Volg ons ook op social media:

Ons museum is op de begane grond voor rolstoelers toegankelijk. We hebben helaas geen lift in ons gebouw zodat de bovenverdieping alleen per trap (vrij steil) bereikbaar is.

Openingstijden

  • Zondag: 14.00 uur – 17.00 uur
  • Maandag: 19.30 uur – 22.30 uur
Momenteel zijn wij gesloten

Geen openstelling in 2024 op:

Nieuwjaarsdag ma 1-1-2024
Carnaval op zo 11 en ma 12/2
Pasen 31 maart en 1 april
Pinksteren 19 en 20 mei
Kermis 13 – 16 juli
Kerstmis wo 25 en Do 26 december
Oudjaarsdag 31 december
Nieuwjaarsdag 1 januari 2025

© 2024 Driels Museum

| Met liefde gerealiseerd door Wijsneus Media

Privacy verklaring

Vriend worden

Wil je bijdragen aan het behoud van onze lokale geschiedenis en cultuur? Word dan Vriend van het Driels Museum! Met jouw jaarlijkse donatie help je ons bijzondere erfgoed te bewaren en te delen. Als dank ontvang je elk jaar de "Drielse Vertellingen" – een prachtig naslagwerk vol historische artikelen en verhalen over oud Maasdriel.